Overnachten in tenten

Standaard Programma Tent Trekkingen

*Richtprijs : prijs per persoon op basis van twee personen die deelnemen.

 

 

Trekking

Hoogste Punt

4.780 meter
4.900 meter
0.000 meter

Aantal dagen

26 dagen
23 dagen
00 dagen

Richtprijs*

Andere niet standaard Tent Trekkingen

prijs op aanvraag

Hoogste punt

4.900 meter
5.416 meter
5.320 meter
5.500 meter
4.100 meter
5.250 meter

Aantal dagen

15 tot 18 dagen
16 tot 20 dagen
21 tot 24 dagen
24 tot 26 dagen
10 tot 13 dagen
20 tot 24 dagen

Welke tent kies je het best

 

 

Elke tent is een compromis tussen binnenruimte, gewicht, afmetingen in opgevouwen toestand, gewenst comfort, prijs, en een veelheid aan persoonlijke voorkeuren. Ook is van belang welke weersgesteldheid de tent moet kunnen doorstaan. (De waterdichtheid van het grondzeil is niet “absoluut”: een licht maar daarmee dun grondzeil kan bij ernstige regenval “doorslaan”.) Aan een tent voor een strandvakantie, die voornamelijk bedoeld is om de roes in uit te slapen, worden andere eisen gesteld dan aan een expeditietent, bestemd voor onderdak tijdens een trektocht in het hooggebergte.

  • Trekking: De trekker zoekt een tent voor een wandelvakantie met de rugzak, in een niet al te extreme omgeving. Hier speelt gewicht een zeer grote rol. In de meeste gevallen zal een tunneltentje een goede keus zijn, met een maximaal gewicht van bij voorkeur niet meer dan 3 kilo voor een tweepersoons tent. Grammenjagers kunnen hier wellicht nog enkele honderden grammen van afknabbelen.
  • Expeditie: De trekker wil een expeditie van enkele weken ondernemen in een onherbergzaam gebied, waarbij rekening gehouden moet worden met slecht weer. Hier is de koepeltent-variant met gekruiste bogen een serieuze optie, omdat deze aanmerkelijk stormvaster is dan de gewone koepel- of tunneltent. De regenbestendigheid dient aan hoge eisen te voldoen, benevens de kwaliteit van het grondzeil. Duidelijk is dat dergelijke tenten slechts bij speciaalzaken te verkrijgen zijn, en dat ze niet goedkoop zijn.

nepaltravel.be gebruikt The North Face tent VE 25               

  Te koop bij  De Berghut

Geverifieerd door ExactMetrics